В традиційнй рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Запечені кабачки з намазкою». В ній сезонні овочі поєднуються з ароматною вершково-часниковою пастою.
Це легкий спосіб урізноманітнити вечерю, якщо ви любите запечені овочі або хочете готувати більше страв у духовці.
«Запечені кабачки з намазкою» – рецепт приготування
Інгредієнти
Для запечених кабачків
- Кабачки – 2 шт.
- Копчена паприка – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія соняшникова – 20 г
Для намазки
- Майонез – 100 г
- Сир твердий – 100 г
- Часник – 3 зубчика
- Кріп, пучок – 10 г
Спосіб приготування
1. Помий кабачки, на бажання — почисть. Наріж на кружальця товщиною до 1 см.
2. Змасти скибки кабачків олією, приправ сіллю, перцем і паприкою. Виклади на деко й запікай у розігрітій до 200°C духовці приблизно 15-20 хвилин.
3. Натри сир, подрібни часник і кріп, змішай з майонезом.
4. Коли кабачки стануть м’якими, дістань їх з духовки, на кожну скибку виклади трохи намазки. Постав назад у духовку ще на 1-2 хвилини, щоби сир розплавився.
5.Готові кабачки можна подавати теплими або охолодженими. Смакують з грінками або як гарнір до м’яса.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат зі свіжої капусти з огірком» – легкий, поживний, вітамінний
Головні новини України – ТУТ.