Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Запечені терті кабачки» – корисна запіканка

Рецепт дня: «Запечені терті кабачки» – корисна запіканка

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Запечені терті кабачки». Це корисна страва, приготування якої займе приблизно 40-45 хвилин.

Запіканка водночас легка та поживна, її можна подати як закуску, гарнір чи легку вечерю.

«Запечені терті кабачки» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Кабачки – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 г
  • Борошно вівсяне – 30 г
  • Сметана 20% – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
  • Зелень – 10 г
  • Оливкова олія – 5 г

Запечені терті кабачки

Спосіб приготування

1. Почисть за потреби, натри на великій тертці. Посоли й залиш на 10 хвилин, щоб пустили сік. Відтисни руками.

2. У мисці з’єднай кабачки, яйця, натертий сир, вівсяне борошно, сметану та подрібнений часник. Додай перець і зелень.

3. Змасти форму олією або застели папером для випікання.

4. Виклади суміш рівномірно у форму. Запікай у духовці при 200 °C 25-30 хвилин.

5. Дай кабачковій запіканці охолонути кілька хвилин, наріж порційними шматками. Подавати можна як гарнір або окрему страву.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Юшка з карасями»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо