В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Запечені терті кабачки». Це корисна страва, приготування якої займе приблизно 40-45 хвилин.
Запіканка водночас легка та поживна, її можна подати як закуску, гарнір чи легку вечерю.
«Запечені терті кабачки» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Кабачки – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Борошно вівсяне – 30 г
- Сметана 20% – 2 ст.л.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – ½ ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
- Зелень – 10 г
- Оливкова олія – 5 г
Спосіб приготування
1. Почисть за потреби, натри на великій тертці. Посоли й залиш на 10 хвилин, щоб пустили сік. Відтисни руками.
2. У мисці з’єднай кабачки, яйця, натертий сир, вівсяне борошно, сметану та подрібнений часник. Додай перець і зелень.
3. Змасти форму олією або застели папером для випікання.
4. Виклади суміш рівномірно у форму. Запікай у духовці при 200 °C 25-30 хвилин.
5. Дай кабачковій запіканці охолонути кілька хвилин, наріж порційними шматками. Подавати можна як гарнір або окрему страву.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Юшка з карасями»
Головні новини України – ТУТ.