Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Запіканка з баклажанів, помідорів і сиру»

Рецепт дня: «Запіканка з баклажанів, помідорів і сиру»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Запіканка з баклажанів, помідорів і сиру».

Це найпростіша страва з овочів, де баклажани, помідори та сир запікаються разом, часто шарами, до утворення смачної скоринки. Вона може бути приготована з різними видами сиру та спецій.

«Запіканка з баклажанів, помідорів і сиру» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Баклажани – 800 г
  • Томати – 800 г
  • Бринза – 200 г
  • Сир адигейський – 200 г
  • Часник – 3 зубчика
  • Олія соняшникова – 60 мл
  • Коріандр мелений – 5 г
  • Сіль – 10 г
  • Перець чорний мелений – 5 г
  • Петрушка, гілочка – 5 шт.

Рецепт дня: «Запіканка з баклажанів, помідорів і сиру»

Спосіб приготування

1. Нарізати овочі, натерти сир крупно.

2. Баклажани помити, відрізати кінчики та нарізати кружальцями завтовшки 5-6 мм. Викласти в глибоку миску. Полити олією і перемішати, щоб кожне кружальце було в олії.

3. Помідори нарзатиж кружальцями 5-6 мм.

4 Петрушку та часник подрібнити.

5. До сиру додати часник, петрушку. Всипати коріандр, сіль і перець, перемішати.

6. На сухій сковороді обсмажити баклажани до рум’яної скоринки.

7. Духовку розігріти до 180-200°C.

8. На дно форми (18-20 см, заввишки 6 см) викласти шар баклажанів. Посолити й поперчити.

9. Зверху викласти трохи сиру, потім — шар помідорів, посолити.

10. На помідори викласти шар сиру.

11. Повторити всі шари, доки не закінчаться продукти.Баклажани і помідори підсолювати.

12. Останнім шаром запіканки має бути тертий сир.

13. Запікати 40-60 хвилин, усе залежить від форми та кількості шарів запіканки.

14. Якщо сир буде сильно запікатися, накрити його фольгою.

15. Готовій запіканці дати трохи охолонути.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Пиріг з куркою і картоплею на сковороді» – борошно додавати не треба

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо