В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Запіканка з баклажанів, помідорів і сиру».
Це найпростіша страва з овочів, де баклажани, помідори та сир запікаються разом, часто шарами, до утворення смачної скоринки. Вона може бути приготована з різними видами сиру та спецій.
«Запіканка з баклажанів, помідорів і сиру» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Баклажани – 800 г
- Томати – 800 г
- Бринза – 200 г
- Сир адигейський – 200 г
- Часник – 3 зубчика
- Олія соняшникова – 60 мл
- Коріандр мелений – 5 г
- Сіль – 10 г
- Перець чорний мелений – 5 г
- Петрушка, гілочка – 5 шт.
Спосіб приготування
1. Нарізати овочі, натерти сир крупно.
2. Баклажани помити, відрізати кінчики та нарізати кружальцями завтовшки 5-6 мм. Викласти в глибоку миску. Полити олією і перемішати, щоб кожне кружальце було в олії.
3. Помідори нарзатиж кружальцями 5-6 мм.
4 Петрушку та часник подрібнити.
5. До сиру додати часник, петрушку. Всипати коріандр, сіль і перець, перемішати.
6. На сухій сковороді обсмажити баклажани до рум’яної скоринки.
7. Духовку розігріти до 180-200°C.
8. На дно форми (18-20 см, заввишки 6 см) викласти шар баклажанів. Посолити й поперчити.
9. Зверху викласти трохи сиру, потім — шар помідорів, посолити.
10. На помідори викласти шар сиру.
11. Повторити всі шари, доки не закінчаться продукти.Баклажани і помідори підсолювати.
12. Останнім шаром запіканки має бути тертий сир.
13. Запікати 40-60 хвилин, усе залежить від форми та кількості шарів запіканки.
14. Якщо сир буде сильно запікатися, накрити його фольгою.
15. Готовій запіканці дати трохи охолонути.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Пиріг з куркою і картоплею на сковороді» – борошно додавати не треба
Головні новини України – ТУТ.