В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Запіканка з картоплі та м’ясного фаршу».
Це швидка та проста страва для ситного обіду. В ній поєднується гарнір із картоплі, м’ясний фарш та сир.
Приготовлені в духовці ці продукти добре доповнюють один одного.
«Запіканка з картоплі та м’ясного фаршу» – рецепт приготування
Інгредієнти
- фарш свинячий – 300 г;
- картопля сира – 4 шт.;
- помідор свіжий – 1 шт..;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- сир твердий – 150 г;
- яйце – 1 шт.;
- сметана – 100 г;
- вода – 3 ст л.;
- майонез;
- перець чорний мелений;
- сіль;
- олія.

Спосіб приготування
1. У фарш додайте яйце, перець, сіль. Перемішайте.
2. Картоплю очистіть і наріжте тонкими кружечками.
3. На дно форми, змащеної олією, покладіть нарізану картоплю. Посоліть.
4. Змішайте сметану із трьома ложками води. Перемішайте. Змастіть цією сметанною заправкою шар картоплі. Цибулю наріжте півкільцями і викладіть зверху на картопля, потім на картоплю викладіть сирий фарш.
5. Помідор наріжте півкільцями та викладіть на шар фаршу. Зробіть сіточку з майонезу. Зверху посипте страву тертим на крупній тертці сиром.
6. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 50 хвилин.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Шоколадний кекс з хурмою та волоськими горіхами»
Головні новини України – ТУТ.





