В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Зелений борщ». Це – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні. Особливо доречною вона буде навесні, коли так хочеться свіжої зелені.
Основним інгредієнтом зеленого борщу є свіжий щавель, а також свинячі ребра, картопля, яйця, овочі та зелень. Страву можна подавати зі сметаною.
«Зелений борщ» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Свинячі ребра – 500 г
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Щавель свіжий – 150 г.
- Яйце – 4 шт.
- Вода – 2,5 л
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування
1. Свинячі ребра помийте та наріжте на шматки. Викладіть до каструлі, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Знімайте пінку, яка утворюватиметься.
2. Варіть м’ясо на повільному вогні одну годину, потім дістаньте його з бульйону, відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Бульйон процідіть і викладіть до нього м’ясо.
3. Картоплю, моркву й цибулю почистьте. Картоплю з цибулею наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на середній тертці.
4. Яйця відваріть у киплячій воді 6-8 хвилин. Охолодіть, очистьте та наріжте кубиками.
5. До киплячого бульйону викладіть картоплю і варіть 10 хвилин.
6. На сковороді з олією обсмажте цибулю й моркву до м’якості.
7. Щавель, кріп і петрушку добре промийте під проточною водою та дрібно наріжте.
8. До бульйону з картоплею викладіть обсмажені овочі, яйця, щавель, зелень, посоліть, доведіть до кипіння і проваріть одну хвилину. Дайте готовому борщу настоятися 10-15 хвилин.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Цибулевий суп з грінками»
Головні новини України – ТУТ.