Квартири у Дніпрі нв Дім РІА

33
33

Рецепт дня: «Зелений борщ»

Рецепт дня: «Зелений борщ»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Зелений борщ». Це – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні. Особливо доречною вона буде навесні, коли так хочеться свіжої зелені.

Основним інгредієнтом зеленого борщу є свіжий щавель, а також свинячі ребра, картопля, яйця, овочі та зелень. Страву можна подавати зі сметаною.

«Зелений борщ» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Свинячі ребра – 500 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста  – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Щавель свіжий – 150 г.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Рецепт дня: «Зелений борщ»

Спосіб приготування

1. Свинячі ребра помийте та наріжте на шматки. Викладіть до каструлі, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Знімайте пінку, яка утворюватиметься.

2. Варіть м’ясо на повільному вогні одну годину, потім дістаньте його з бульйону, відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Бульйон процідіть і викладіть до нього м’ясо.

3. Картоплю, моркву й цибулю почистьте. Картоплю з цибулею наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на середній тертці.

4. Яйця відваріть у киплячій воді 6-8 хвилин. Охолодіть, очистьте та наріжте кубиками.

5. До киплячого бульйону викладіть картоплю і варіть 10 хвилин.

6. На сковороді з олією обсмажте цибулю й моркву до м’якості.

7. Щавель, кріп і петрушку добре промийте під проточною водою та дрібно наріжте.

8. До бульйону з картоплею викладіть обсмажені овочі, яйця, щавель, зелень, посоліть, доведіть до кипіння і проваріть одну хвилину. Дайте готовому борщу настоятися 10-15 хвилин.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Цибулевий суп з грінками»

Головні новини України – ТУТ.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу