В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Зелений борщ з м’ясом і квасолею».
Це проста страва, яка об’єднує класичні інгредієнти: щавель, яйця, курятину, бульйон, овочі та зелень. Цей варіант добре підійде тим, хто готує зелений борщ на курячому бульйоні й хоче урізноманітнити смак додаванням квасолі. Завдяки бульйону з курки борщ легкий, але поживний.
Рецепт страви від Лізи Глінської
«Зелений борщ з м’ясом і квасолею» – рецепт приготування
Інгредієнти:
- Курча – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля порей – 1 шт.
- Квасоля відварена – 250 г
- Щавель – 500 г
- Кріп, пучок – 1 шт.
- Часник молодий – 60 г.
- Зелена цибуля – 50 г.
- Яйце куряче – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Олія – 30 мл
Спосіб приготування
1. Поклади в каструлю курча, моркву, ріпчасту цибулю та цибулю-порей (зелену частину). Залий водою, додай сіль та вари бульйон до готовності, зазвичай 1 годину.. Не забувай збирати піну.
2. Коли бульйон зварився, прибери цибулю порей, ріпчасту цибулю та моркву, вони нам більше не знадобляться.
3. Дістань зварене курча та відділи м’ясо від кісточок.
4. Почисть картоплю, наріж кубиком та додай до бульйону. Потім додай квасолю та продовжуй варити.
5. Розігрій пательню, додай олію. Зелень добре промий. Наріж зелену цибулю та часник, переклади на пательню і пасеруй. Цибуля з часником мають стати мʼякими. Довго не потрібно смажити.
6. Додай нарізаний щавель двома порціями, спочатку одну половину, він швидко зменшиться в обʼємі, потім іншу.
7. Наприкінці додай нарізаний кріп та перемішай. Заправка до борщу готова.
8. Відвари яйця круто, провари їх 8-10 хвилин після закипання води. Охолоди, почисть і наріж кубиками.
9. Додай до бульйону з картоплею та квасолею м’ясо курча без кісточок, нарізані яйця та заправку. Перемішай. Борщ має закипіти, почекай 2-3 хвилини та вимикай. Наш зелений борщ готовий.
10. Борщ подавай зі сметаною та хлібом.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Сосиски в тісті вдома»
Головні новини України – НСН.