Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: знаменитий «Київський торт» – як приготувати вдома

Рецепт дня: знаменитий «Київський торт» – як приготувати вдома

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Київський торт».

Цей десерт протягом кількох десятиліть є однією з кулінарних візитівок нашої столиці. А в українських родин він часто з’являється на святковому столі. Його рецепт запатентований Київською кондитерською фабрикою – за ГОСТом, 1 кг містить 600 г крему з маслом і 400 г білково-горіхового тіста. Ці продукти за радянських часів були на вагу золота, тому торт став символом достатку.

Домашній рецепт приготування не дуже простий, але перевірений багатьма кулінарами. Складається десерт із двох частин – хрустких білково-горіхових коржів і масляного крему. Верхівку прикрашають кольоровим кремом, цукатами або шматочками желе.

«Київський торт» – рецепт приготування

Інгредієнти

Для коржів:

  • цукор – 350 г;
  • яєчні білки – 8 шт;
  • борошно пшеничне – 70 г;
  • горіхи (кеш’ю, фундук, арахіс або мигдаль) – 220 г;
  • ванільний цукор – 20 г.

Для крему:

  • цукор – 200 г;
  • вершкове масло – 350 г;
  • яєчні жовтки – 8 шт;
  • молоко – 250 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • какао – 12 г;
  • коньяк (за бажанням) – 1 ст. л.

Рецепт дня: знаменитий «Київський торт» - як приготувати вдома

Спосіб приготування

1. Яйця розділіть на білки та жовтки. Білки підуть у коржі, а жовтки – у крем. Щоб точно повторити Київський торт у домашніх умовах, заквасьте білки. Для цього їх потрібно залишити при кімнатній температурі на 12-20 годин. Можна також робити десерт зі свіжих білків – різниця на смак майже не помітна.

2. Спочатку приготуйте тісто для торта. Дві круглі форми для випічки застеліть пергаментом і змастіть маслом. Після вимішування його одразу потрібно запекти, оскільки воно не призначене для зберігання. Горіхи подрібніть, змішайте з цукром, ванільним цукром і борошном. Білки збийте до твердих піків спочатку на середній, потім на великій швидкості міксера.

3. До збитих білків акуратно вмішайте горіхову суміш і перемішайте до однорідності. Потім швидко, поки маса не осіла, перекладіть у форми для випічки. Запікайте коржі в розігрітій до 150° духовці приблизно 1,5 години. Готові коржі мають бути повністю сухими.

4. Для крему змішайте жовтки, цукор і ванільний цукор. Перемішайте до однорідності та влийте молоко. Поставте масу на середній вогонь і варіть до загустіння (приблизно 10 хвилин). Не давайте масі закипіти – при появі перших бульбашок одразу вимкніть вогонь. Готову суміш остудіть до кімнатної температури та змішайте з розм’якшеним вершковим маслом. За бажанням додайте коньяк.

5. Із загальної маси крему відокремте приблизно 6 столових ложок і змішайте з какао-порошком. Цей темний крем піде на змащування коржів.

6. Зберіть торт – викладіть на тарілку перший корж, змастіть кремом, потім другий корж і знову крем. Темним кремом прикрасьте верх і боки торта. За бажанням краї десерту можна посипати рубленими горіхами.

7. Прикрасьте готовий Київський торт за смаком цукатами або залишками крему.

Смачного!

Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Торт без випічки з печива та бананів»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу