Сьогодні у нашій традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо до вашої уваги смачний і бюджетний десерт, приготування якого досить просте і не займе багато часу – манник з яблуками на сковороді. Пиріг виходить дуже ніжним і соковитим. З легкою кислинкою. Відмінний варіант до чаю. Його можна готувати хоч щодня.
Манник з яблуками на сковороді – рецепт
Інгредієнти
- Крупа манна – 250 г
- Кефір – 250 г
- Яйця – 3 шт
- Цукор – 50 г
- Цукор ванільний – упаковка (10 г)
- Олія соняшникова – 40 мл
- Цукрова пудра – за смаком
- Яблука кисло-солодкі – 300 г
- Родзинки – 30 г
- Розпушувач тіста – 10 г
- Мука пшенична – 30 г
- Кориця – за смаком.
Спосіб приготування манника з яблуками на сковороді
- Манну крупу залити кефіром і залишити на 30 хвилин, аби вона набухла.
- Тим часом збиваємо яйця з цукром, сюди ж додаємо олію.
- Яблука чистимо, звільняємо від кісточок і ріжемо невеликими шматочками.
- Заливаємо яєчну суміш у манку з кефіром, додаємо ванільний цукор, розпушувач, родзинки і яблука.
- Сковороду з товстим дном змащуємо олією і трохи посипаємо дно і стінки мукою.
- Заливаємо нашу манну суміш.
- Готуємо на тихому вогні під кришкою хвилин 30-40 (час орієнтовний – готовність треба перевіряти).
- В самому кінці посипаємо пиріг корицею і ванільним цукром.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Морквяне печиво» – смачний і корисний перекус
Читайте новини України: Чоловіків та жінок готуватимуть до захисту України – зареєстровано законопроєкт про нацспротив