Сьогодні у нашій традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо до вашої уваги страву, яка може бути, як перекусом на кожен день, набагато більш корисним, ніж бутерброди з ковбасою, так і гарним варіантом закуски для святкового столу чи фуршету. Продукти, які входять до її складу – доступні і корисні. Якщо використовувати масло і майонез з низькою жирністю або замінити майонез сметаною, то курячий паштет з чорносливом вийде ще й досить дієтичним. При цьому він багатий білком. Але обережно! Паштет виходить дуже смачним. Важко обмежитися лише одним бутербродом.
Курячий паштет з чорносливом» – рецепт
Інгредієнти
- Філе куряче варене – 700 г
- Цибуля ріпчаста – 250 г
- Морква – 100 г
- Олія соняшникова – 3 столові ложки
- Яйце куряче варене – 2 штуки
- Масло вершкове – 50 г
- Соус майонезний 28% – 150 г
- Чорнослив – 100 г
- Сіль кухонна харчова – за смаком
- Зелень – на ваш смак
Як готувати курячий паштет з чорносливом
- Куряче філе відварити у підсоленій воді
- Яйця зварити в круту
- Цибулю порізати дрібно, моркву потерти або порізати кружальцями – спасерувати овочі в олії до золотистого кольору (спочатку викласти цибулю, а потім моркву). Коли піджарка готова, додати сюди ж шматочок вершкового масла і зняти з вогню одразу, коли масло розтане
- Чорнослив залити окропом на 10 хвилин, далі віджати.
- Перемолоти на м’ясорубці куряче філе, варені яйця, чорнослив і цибулево-моркв’яну суміш з маслом
- Додати у масу дрібно порізану зелень, трохи посолити, заправити майонезом, добре перемішати.
Дуже гарно подавати у вигляді бутербродів зі свіжим хрустким або ж підсмаженим хлібом, доповнивши страву свіжим огірком, авокадо чи помідором.
Паштет виходить солодкуватий за рахунок цибулі, моркви і чорносливу. З легкою приємною кислинкою.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Крем-суп з курки»