Квартири у Дніпрі нв Дім РІА

32
32

Рецепт дня: «Лобіо з консервованої квасолі» – популярна страва грузинської кухні

Рецепт дня: «Лобіо з консервованої квасолі» - популярна страва грузинської кухні

У нашій традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо до вашої уваги дуже цікаву і просту в приготуванні страву, яка не потребує дороговартісних продуктів і не відніме багато часу. Це «Лобіо з консервованої квасолі».

Взагалі лобіо – це дуже популярна страва грузинської кухні. Можна сказати, одна із її візитівок. Грузини не уявляють свого життя без лобіо. Можуть їсти його на сніданок, обід і вечерю. Ця їжа їм не набридає. Існує декілька варіацій приготування лобіо (з м’ясом та без). Але його неможливо уявити без великої кількості зелені та приправ.

Квасолю для страви зазвичай замочують мінімум на 12 годин. Але у нашому рецепті – більш проста альтернатива. Консервована квасоля. У поєднанні з горіхами (традиційним інгредієнтом лобіо) смак виходить дуже оригінальний. Спробуйте!

Лобіо з консервованої квасолі – рецепт

Інгредієнти

  • 2 банки квасолі (червона і біла в томаті)
  • 1 цибуля
  • 1/2 склянки горіхів
  • 2 зубки часнику
  • Пучок кінзи
  • 2 пера зеленої цибулі
  • Пучок петрушки
  • Соняшникова олія – для смаження
  • по 0.5 ч. л. сванської солі, молотого коріандру, хмелі-сунелі, уцхо-сунелі, аджики, сіль, перець-за смаком, сік лимона чи лайму – столова ложка.

Спосіб приготування

  • Спочатку підготовимо продукти: горіхи слід подрібнити, цибулю – порізати, вичавити часник.
  • В сковороду з соняшниковою олією. Відправляємо цибулю. Коли вона підрум’яниться, додамо червону квасолю, попередньо зливши рідину з банки. За нею – часник.
  • Трохи посмажимо і долаємо другу банку квасолі. Якщо мало рідини, можна додати трохи злитої з банки.
  • Додаємо приправи і сік лимону чи лайму.
  • Додаємо горіхи та нарізану зелень. Можна за бажанням додати трохи аджики.
  • Куштуємо на сіль.
  • В самому кінці прикрашаємо залишками зеленої цибулі.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: журек – унікальний польський суп, якого не зустрінеш в жодній іншій кухні

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу