У нашій традиційній рубриці “Рецепт дня” сьогодні представляємо достатньо екзотичну, але дуже просту в приготуванні і доступну страву – смажені квіти кабачка в клярі. Вона належить до італійської кухні і навіть вважається делікатесом. В Україні ж, де кабачки ростуть практично на кожному городі, цю страву готують не часто. А дарма! Вона смачна і ніжна. Отже, встигніть скуштувати, поки ще триває сезон кабачків. Якщо, звісно, маєте їх у себе на городі чи знаєте, де роздобути квіти.
«Смажені квіти кабачка в клярі»
Інгредієнти
- 10 квіток кабачків (краще брати «чоловічі» квітки, без зав’язі, з яких все одно не буде плоду).
- 1-2 сирих курячих яйця,
- Дві столові ложки борошна пшеничного,
- Сіль – за смаком,
- Олія – для підсмажування.
Як готувати
- Квіти кабачків очистити від зелених чашолистків і маточки, акуратно промити і обсушити.
- Ретельно збити яйця.
- До яйця додати борошно і сіль, все гарненько перемішати, щоб не залишилося грудочок.
- Кожну квітку вмочити в підготовлений кляр і смажити в олії до утворення рум’яної скоринки.
Гарно подавати квіти кабачків зі сметанним соусом з часником. Якщо смакує, то можна поперчити. Крім того, як варіант страви – можна на самому початку всередину квіток покласти шматочок сиру або нафарширувати чимось іншим.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фарширований перець»
Читайте також новини України: Коли закінчиться війна в Україні і хто визначатиме кордони: Венс зробив заяви (відео)