Наші бабусі готували деруни тільки так, і вони виходили дуже смачними. А тепер молодь не хоче заморочуватися – послуговується спрощеним рецептом. Але страва виходить геть іншою! Хоча б заради цікавості перегляньте рецепт, а краще спробуйте – і ви не пожалкуєте! Адже нічого складного, а смакують деруни по-особливому.

Рецепт дерунів
Інгредієнти:
- Картопля 1,2 кг
- Морква 1 шт.
- Яйця 3 шт.
- Молоко 50 мл. (наш секретний інгредієнт)
- Мука 2 ст. л. з верхом
- Часник 3 зуб.
- Цибуля 1 шт.
- Сода 1 дрібка
- Сіль та перець за смаком
- Олія для смаження
Приготування:
Для початку підготуйте всі інгредієнти.

Картоплю, моркву, цибулю і часник натріть на дрібній тертці. З картоплі зливайте зайвий сік.

Перемішайте усі інгредієнти, додайте сіль, перець і злегка збиті яйця.

Далі додаємо молоко, муку і соду. За рахунок молока, деруни будуть особливо ніжні і матимуть легкий вершковий смак.


Ось така консистенція має бути.

У розігріту сковорідку з олією викладайте ложкою деруни і обсмажуйте з двох сторін до золотистої скоринки.

Така гора смакоти у нас вийшла. Подаємо їх зі сметанкою. Це направду дуже гарний рецепт. Особливий смак дає молоко.

Читайте також: Мистецтво кулінарії: як готувати смачно
Джерело: Господинька




