Холодець – традиційна українська страва, яка не лише смачна, а й корисна. Готується вона не складно, але не у всіх господарок виходить із першого разу. Часто страва виходить каламутною та жирною, а хочеться, щоб була прозорою. Розповідаємо, що потрібно додати у холодець, аби він вийшов прозорим та нежирним
Ароматний холодець без шару жиру – це реальність.
Декілька секретів приготування прозорого холодця
Обов’язково вимийте всі продукти перед приготуванням.
Головна причина того, що холодець виходить каламутним, а не прозорим спочатку – це неякісні, брудні продукти. Піну, що утворюється при варінні м’яса, потрібно обов’язково прибирати.
М’ясо також потрібно один раз проварити, злити брудну воду і поставити варити знову, додаючи в бульйон необхідні спеції.
Перед тим, як додати в бульйон моркву, її потрібно порізати і обсмажити на сухій сковороді. Тоді блюдо буде прозорішим.
На фінальній стадії приготування холодця з нього потрібно зняти надлишковий жир. Складіть у кілька шарів марлю та процідіть через неї бульйон. Через кілька хвилин жир підніметься на поверхню, і ви можете зібрати його ложкою, а залишки вимокнути серветкою.

Що потрібно додати у холодець, аби він вийшов прозорим та нежирним
Не всі знають про інгредієнт, який зробить холодець ідеальним.
Виправити ситуацію з бульйоном, що помутнів, зможуть яйця. Додайте кілька сирих, добре збитих яєць прямо в бульйон і вони “заберуть” весь бруд. Після – дістаньте їх та викиньте.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: домашній майонез без яєць за 5 хвилин
Читайте також новини України: Ланцюжок веде до росіян: у Києві затримано колишнього першого заступник міністра енергетики України





