Названо 9 корисних видів риб, які успішно вирощуються в Україні. Ця риба насичена цінними білками, корисними жирними кислотами, вітамінами та мікроелементами. Якщо регулярно додавати її до свого меню, можна зміцнити імунітет, покращити функціонування серцево-судинної системи і мозку, а також запобігти розвитку хронічних захворювань.
Інформацію надало Державне агентство меліорації та рибного господарства України, передають «Новини України – НСН».
Тут наголошують, що сьогодні важливо звернути увагу на українську аквакультуру – галузь, яка відіграє дедалі важливішу роль у забезпеченні продовольчої безпеки держави та сприянні формуванню здорового раціону громадян.
9 корисних видів риб, які успішно вирощуються в Україні

Кларієвий сом

Його ніжне, дієтичне м’ясо майже не має дрібних кісток. Воно містить значну кількість повноцінного білка, вітаміни групи B, фосфор і калій. Ця риба є чудовим вибором для дієтичного та дитячого харчування. Завдяки високому вмісту Омега-3 жирних кислот, кларієвий сом підтримує здоров’я серця та судин. Він високо цінується за універсальність у приготуванні та швидку засвоюваність організмом.
Короп

Одна з найпопулярніших риб в Україні. Його м’ясо багате на вітаміни A, E, D, фолієву кислоту, а також містить йод і селен. Він корисний для здоров’я шкіри, травної системи та імунітету. Вживання коропа часто рекомендують людям із захворюваннями підшлункової залози та жовчного міхура.
Товстолоб

Природний меліоратор водойм, а в раціоні людини – джерело ненасичених жирних кислот, магнію та кальцію. Товстолоб сприяє зниженню рівня холестерину, поліпшенню роботи мозку та нормалізації артеріального тиску. Його особливо рекомендують людям з надмірною вагою або вегетаріанцям, які включають рибу до свого раціону.
Білий амур

Ще одна прісноводна риба з відмінними харчовими властивостями. Вона багата на вітаміни групи B, цинк, фосфор та легкозасвоювані білки. М’ясо білого амура сприяє відновленню нервової системи, покращенню настрою, а також зміцненню кісток і зубів.
Стерлядь

Справжній делікатес, її м’ясо практично не містить кісток. Воно насичене Омега-3, вітамінами D і E та цінними білками. Споживання стерляді позитивно впливає на стан шкіри, зір, роботу серця та імунної системи. У кулінарії її особливо цінують за витончений смак і поживність.
Судак

Дієтична риба з білим, ніжним м’ясом і мінімальною кількістю кісток, що вважається одним із найкращих джерел легкозасвоюваного білка. Судак багатий на вітамін РР, фосфор, йод та хром. Він підтримує здоров’я шкіри, нервової системи та щитоподібної залози, а також допомагає регулювати рівень цукру в крові.
Щука

Має пісне м’ясо з високим вмістом білка та мінімальною кількістю жиру. Ця риба має протизапальні властивості, підтримує обмін речовин і рекомендована для споживання при діабеті та ожирінні. Також вживання щуки сприяє зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
Форель

Вишукана риба, яку часто називають «королівською» за її ніжний смак. М’ясо форелі є потужним джерелом Омега-3 жирних кислот, вітамінів D та B12, селену і калію. Регулярне споживання цієї риби зміцнює кістки, покращує роботу мозку та нервової системи, а також підтримує здоров’я серця.
Лин

Прісноводна риба з ніжним, злегка солодкуватим м’ясом. Вона містить вітаміни А і D, калій, магній та фосфор. Лин позитивно впливає на роботу печінки та допомагає виводити токсини з організму.
Підтримуймо українське – обираймо рибу з вітчизняних господарств! – закликають у державному агентстві меліорації та рибного господарства
Можливо, вам також буде цікаво: Як прибрати органічні відходи з двору і правильно зробити компост





