70 людей разом отруїлися у новому ресторані Львова “Китайський привіт”. У числі постраждалих і власник закладу – Міша Кацурін.
Стали відомі попередні висновки досліджень. А також названо страву, яку їли більшість людей, що отруїлися.
Про це інформують «Новини України – НСН».
Що відомо про ресторан «Китайський привіт» у Львові
Ресторан азійської кухні “Китайський привіт”, куди раніше можна було прийти тільки в Києві, відкрився у Львові за три дні до інциденту. Його відкриття було гучною подією в місті.
Власником ресторану є Міша Кацурін, відомий блогер та ресторатор із 10-річним досвідом, і в цьому ресторані бувала його дружина, популярна співачка Надя Дорофєєва.
Львів’яни і гості міста, судячи із фото та відео у соцмережах, стояли в довгій черзі, щоб потрапити в новий ресторан і спробувати там екзотичні страви. Наприклад, цвіркунів і личинок, які там подають до пива.
Отруєння у ресторані «Китайський привіт»
Через три дні після відкриття ресторану Кацурін повідомив, що він отруївся у власному закладі у Львові, а разом із ним іще 11 гостей.
Вибач, Львів. Нам страшенно шкода. Ми зробимо усе і більше, щоб виправитися! – написав він в Інстаграмі
За його словами, попередня версія отруєння – яйця та яєчний крем в десертах, які подавали 14 і 15 липня.
Він додав, щоб люди, які відчувають себе зле, писали в інстаграм закладу, щоб їм могли оплатити рахунки за лікування.
70 людей отруїлися у новому ресторані Львова «Китайський привіт»
Як стало відомо станом на 18 липня, кількість людей, які отруїлися у ресторані Кацуріна, зросла до 70. Серед них 9 дітей. Усі вони госпіталізовані, і у всіх – симптоми гострої кишкової інфекції (ГКІ).
У хворих спостерігалися характерні симптоми:
- підвищення температури (до 39–40°C)
- нудота, блювання
- діарея
- біль у животі та загальна слабкість
У двох випадках лабораторно підтверджено наявність Salmonella enteritidis – одного з небезпечних збудників харчових токсикоінфекцій, – зазначили фахівці
Фахівці назвали страву, яку споживали всі хворі
Фахівці Львівського районного відділу Центру оперативно провели епідеміологічне розслідування, зокрема, опитали всіх госпіталізованих і заповнили анкети. Так їм вдалось встановити, які продукти споживали потерпілі. На основі цих даних складено карту харчування – встановлено, що всі хворі 70 осіб (100%) споживали десерт “Сінгапурський чізкейк”.
У рамках епідрозслідування відібрано 16 зразків харчових продуктів; 30 змивів із поверхонь у ресторані; 2 проби питної води для мікробіологічного аналізу; 1 пробу води для вірусологічного дослідження; обстежено персонал закладу. 17 липня в ресторані, де стався спалах, спеціалісти Львівського районного відділу Центру провели заключну дезінфекцію, – зазначили у центрі
Там додали, що наразі джерело інфекції та фактори передачі встановлюються.
Ще новини України: Суд в Україні вперше визнав факт шлюбних стосунків між чоловіками