Яке тісто краще для піци: дріжджове або бездріжджове

Квартири у Дніпрі нв Дім РІА

Дріжджове та бездріжджове тісто для піци: яке краще

0003 pica karbonara

Піца, незалежно від начинки, завжди починається з тіста. Це основа, на яку викладають всі інші інгредієнти. Від того, яким чином воно приготовано, залежить смак всієї піци. Ось чому серед кухарів досі не втихають суперечки на рахунок того, яке ж тісто краще — на дрожжах чи без них?

Існують різні думки та підходи до приготування, які в багатьох випадках залежать від філософії та поглядів самого майстра. Наприклад, в Monoпіца працюють професіонали, які знаються на всіх тонкощах цієї страви. Достатньо перейти на https://kyiv.monopizza.com.ua/, щоб замовити насмачнішу піцу з доставокю. А ось саме з якого тіста буде краща — давайте розбиратися.

Дріжджове тісто: класика з повітряною текстурою

Дріжджове тісто — це традиційна основа, яка використовується в більшості піцерій. Його готують на основі борошна, води, солі, оливкової олії та дріжджів. Їх запускають в процес бродіння, в результаті якого утворюється багато кисню, що потім дає можливість отримати пухку м’яку основу. багато кому відомі ці великі смачні бортики, що тануть в роті.

Переваги дріжджового тіста:

  • Пориста текстура — м’яка середина та хрусткі краї.
  • Глибокий смак — завдяки ферментації дріжджі додають легку кислинку.
  • Гарна структура — ідеально підходить для класичних варіантів піци.
  • Універсальність — підходить для будь-якого виду піци, від тонкої до пухкої.

Проте існують й недоліки. Наприклад, дріжджове тісто має менш виражений смак. А ще для деяких поціновувачів піци такий варіант більш складний для травлення та має більшу кількість калорій. Воно підходить для швидкого приготування, класичної італійської та американської піци.

0004 pica kaprichoza

Бездріжджове тісто: швидкість та користь

Бездріжджове тісто — це альтернатива для тих, хто хоче отримати піцу з більш корисним складом. В такому разі використовується натуральна закваска. В процесі ферментації корисні бактерії розщеплюють глютен, що робить таке тісто легшим для засвоєння.

Закваска також збагачує тісто корисними пробіотиками. Тому піца, приготовлена на тісті на заквасці, – це не лише задоволення для смакових рецепторів, але й користь для вашого здоров’я. Виділимо декілька ключових переваг:

  • легке та пухке, з хрумкою скоринкою;
  • краще для здоров’я та фігури;
  • має цікаву ароматну нотку.

Такий варіант часто використовують для фітнес-піци або легших варіацій, адже він містить менше глютену та не викликає відчуття важкості після їжі.

Яке тісто краще для піци?

В більшості випадків вибір залежить від власних уподобань кожного споживача. Але шеф-кухар закладу Монопіца рекомендує спробувати більш натуральну та легку піцу на заквасці. Це новий тренд, який стає затребуванішим завдяки популяризації здорового способу життя. Піцу на заквасці обирають ті, хто дбає про власне тіло, стрункість та гарне самопочуття.

Обираючи піцу, звертайте увагу на всі складові. До кожної страви в каталозі виробника додається детальний опис. Тож, довіряйте перевіреним брендам та отримуйте задоволення від поєднання смаків. Якісна та смачна піца здатна надати справжню насолоду та покращити настрій!

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу