Домашній бар дає можливість у будь-який час експериментувати з коктейлями, пригощати друзів, а також завжди мати під рукою напої для святкового вечора або відпочинку після робочого дня. Але треба певним чином укомплектувати бар, щоб у ньому були універсальні різновиди алкоголю, які можна вживати і у чистому вигляді, і у складі коктейлів. В статті розповідаємо, що саме варто купити і чому.
Віскі
Це основа багатьох класичних коктейлів: «Віскі сауер», «Олд фешн» тощо. Також якісний віскі можна вживати у чистому вигляді: з льдомо або невеликою кількістю води для пом’якшення смаку. Бажано мати у домашньому барі дві пляшки — шотландського скотчу або ірландського віскі та бурбону, який має більш солодкий присмак, бо робиться не з ячменю, а з кукурудзи.
Кампарі
Це культовий італійський біттер яскраво-червого кольору із характерною гіркуватістю. Він основою легендарного коктейлю «Негроні, а також використовується для створення деяких інших напоїв. Замовивши оригінальній Campari на Maudau, можна також вживати його у якості легкого аперитиву з апельсиновим соком або содовою.
Джин
Джин необхідний для приготування таких коктейлів як «Джин-тонік», «Негроні», «Джон Коллінз». Також цей міцний алкогольний напій з характерним ароматом ялівцю і насиченим смаком підходить для літніх вечірок, особливо у поєднанні з цитрусовими та м’ятою.
Ром
Рекомендується замовити для домашнього бару всі різновиди рому:
- білий або світлий — для приготування коктейлів («Мохіто», «Дайкірі», «Піна Колада»);
- бурштиновий або золотий — для вживання у чистому вигляді і у складі коктейлів;
- темний або чорний — для смакування в чистому вигляді під сигару;
- пряний або зі спеціями, який можна знайти в маркеті алкогольних штук Маудау, — також для коктейлей, а також для використання у кулінарії.
Обираючи певну марку рома, краще робити вибір на користь виробників з Куби, Ямайки, Барбадосу, Домініканської Республики.
Горілка
Оскільки цей міцний алкогольний напій має максимально нейтральний смак, він використовується для приготування найрізноманітніших коктейлей, не перебивая інші інгредієнти: горілку додають у «Криваву Мері», «Космополітен», «Лонг Айленд».
Текіла
Зазвичай текілу п’ють з лаймом і сіллю, але вона також є основою для популярних коктейлів: «Маргарити», «Текіли санрайз». Для домашнього бару підійде текіла категорії blanco, тобто світла, але можна також мати про запас пляшку з маркуванням «reposado»: такий напій витримується у бочках і тому має більш м’який смак.
Вермут
Цей алкогольний напій з травами та спеціями також входить у перелік базових при комплектуванні домашнього бару. Бажано мати два різновиди: сухий для приготування «Мартіні» і солодкий червоний, який знадобиться при приготуванні «Негроні» та «Манхеттена».
Лікери
Мінімальний набір для домашнього бару включає кавовий, апельсиновий та м’ятний лікери. Вони необхідні для приготування «Еспресо мартіні», «Б-52», «Маргарити» та інших освіжаючих міксів.


