У нашій традиційній рубриці «Рецепт дня» сьогодні пропонуємо вам дуже смачну, просту в приготуванні і корисну страву. Це філе минтаю у сирному клярі. Готувати таку рибку не довго. А смакувати найкраще одразу – поки вона гаряча і хрумка. Минтай можна замінити іншою рибою – наприклад хеком.
Філе минтаю у сирному клярі – рецепт
Інгредієнти
- Філе Минтаю охолоджене – 400 г
- Яйце – 2 шт
- Сир твердий – 40 г
- Сіль – за смаком
- Приправа до риби – за смаком
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Вода питна – 60 мл
Як готувати філе риби в сирному клярі
- Філе минтаю порізати брусочками, посолити, додати приправу і залишити постояти хвилин 15
- Тим часом змішуємо сирі яйця, тертий сир, дві-три столові ложки муки і воду – має вийти більш-менш однорідна суміш
- Кожен шматочок риби спочатку обвалюємо у муці, потім у клярі і смажимо на олії до золотистої скоринки без кришки на середньому вогні.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Ледачі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею» – неймовірно смачні і ніжні
Новини України: Обстановка на фронті 25 травня: ворог закріпився на Сумщині, просунувся на Донеччині, відбулося 204 боєзіткнення за добу