Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Легка літня закуска з перцю і сиру»

Рецепт дня: «Легка літня закуска з перцю і сиру»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Легка літня закуска з перцю і сиру». Страва проста і корисна, готується без зайвих зусиль.

Перець багатий на вітамін C і антиоксиданти, а запікання робить його солодшим і м’якшим й водночас зберігає поживні речовини. Закуска не лише насичує, а й дбає про імунітет у будь‑яку пору року.

М’яка текстура фети чи іншого м’якого сиру контрастує із соковитістю перцю, свіжість цибулі й петрушки додає аромату, а лимонний сік та оливкова олія ніжно зв’язують усе разом.

Таку закуску з перцю подають на хрумких тостах з білого або цільнозернового хліба. Це чудовий варіант корисного сніданку чи апетитна страва для пікніка.

«Легка літня закуска з перцю і сиру» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Перець болгарський червоний – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Фета – 200 г
  • Цибуля жовта ріпчаста – 30 г
  • Петрушка, гілочка – 10 г
  • Лимон, сік – 2 г

Рецепт дня: «Легка літня закуска з перцю і сиру»

Спосіб приготування

1. Розігрій духовку до 200 °C. Перець вимий та обсуши. Виклади у форму для запікання, додай зубки часнику, полий 1 ст. л. оливкової олії та трохи посоли. Деко накрий фольгою та запікай 20 хвилин.

2. Переклади гарячі перці в миску, накрий харчовою плівкою або фольгою й дай постояти ще 20  хвилин, щоб шкірка краще відходила Потім обережно зніми шкірку з перців, розріж навпіл й видали насіння. Наріж м’якоть тонкими смужками.

3. У глибоку тарілку переклади нарізані перці, додай сир фету, дрібно нарізану цибулю й петрушку. Полий лимонним соком та оливковою олією. Посоли, поперчи й перемішай.  Подавай одразу або дай трохи настоятися в холодильнику.

Поради

Замість фети можна взяти м’який козячий сир або бринзу — смак буде трохи іншим, але не менше цікавим. Якщо використовуєш бринзу, не додавай сіль.

Для пікантності додай дрібку пластівців чилі.

Подавай цю закуску на хрустких грінках або тостах. Можна злегка збризнути її бальзаміком.

Зберігай у герметичному контейнері до 2 днів — з часом смаки ще сильніше поєднаються.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Салат з буряка і оселедця, але не «шуба»

Головні новини України – ТУТ 

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо