Квартири у Дніпрі нв Дім РІА

17
17

Рецепт дня: «Австрійський штрудель з яблуками»

Рецепт дня: «Австрійський штрудель з яблуками»

В щоденній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Австрійський штрудель з яблуками». Яблучний штрудель є класикою серед десертів. Поєднанняс оковитої начинки, аромату кориці та родзинок, робить страву адуже смачною. Такий десерт ідеально підходить для вишуканого сніданку й святкової вечері. Також він чудово поєднується з холодним вершковим морозивом і гарячими ароматними напоями.

Класичний штрудель має австрійське походження. Він займає почесне місце серед віденських десертів і продається в кожній місцевій пекарні. Приготувати справжній австрійський штрудель можна вдома, доклавши трохи старання та зусиль.

«Австрійський штрудель з яблуками» – рецепт

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно – 250 г
  • Масло вершкове – 20 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода тепла – 0,5 л
  • Олія рослинна, 1,5 ст.л

Для начинки:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор – 90 г
  • Сухарі мелені світлі – 60 г
  • Родзинки – 100 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Кориця мелена – 2 ч.л.
  • Ром або коньяк – 50 г

Для декору:

  • Цукрова пудра – 100 г.
  • Кориця мелена – 2 ч.л

Рецепт дня: «Австрійський штрудель з яблуками»

Спосіб приготування:

1. Для початку готуємо тісто. У глибоку ємність висипаємо борошно, додаємо яйця, розтоплене масло, воду та олію, ретельно перемішуємо. Тісто має бути м’яким та еластичним, не прилипати до посуду чи рук. Гарно вимісивши тісто, змащуємо його верхівку вершковим масло, накриваємо посуд рушником та лишаємо на кухні на годину.

2. Поки тісто «відпочиває», промиваємо родзинки, просушуємо та заливаємо їх алкоголем. Залишаємо на 30 хвилин. Тим часом миємо яблука, чистимо від шкірки та нарізаємо невеличкими шматочками. Проціджуємо родзинки від коньяку чи рому, додаємо до них яблука, цукор, корицю, все ретельно перемішуємо.

3. Дістаємо з миски тісто, викладаємо на стіл, тонко розкачуємо. Поверхню тіста змащуємо вершковим маслом, посипаємо половиною сухарів та горіхів. Іншу частину горіхів і сухариків додаємо до яблук та гарно перемішуємо. Викладаємо на тісто начинку та акуратно загортаємо рулет.

4. У попередньо розігріту до 190 градусів духовку ставимо деко зі штруделем та випікаємо протягом 40 хвилин. Готовий десерт витягуємо з духової шафи та лишаємо на 20 хвилин. Злегка вистиглий штрудель посипаємо корицею та цукровою пудрою. Подаємо до столу з кулькою морозива чи збитими вершками.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Домашня піца» на бездріжджовому тісті

Головні новини України – ТУТ.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу