В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Грузинський салат з горіхами». Найкраще його робити в літній період, коли овочі найсмачніші.
Це дуже смачна традиційна страва, яка чудово підійде на літо і дозволить урізноманітнити раціон.
«Грузинський салат з горіхами» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Огірки – 2 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Фіолетова цибулина – 1 шт.
- Кінза – пучок
- Волоські горіхи – жменя
- Сік лимона
- Часник – 2-3 зубчики
- Сіль – дрібка
Спосіб приготування
1. Овочі та зелень потрібно вимити, а часник і цибулину – очистити. Нарізаємо на шматочки огірки, помідори та цибулю. Переміщаємо їх у миску, в якій будемо змішувати салат.
2. У блендер кладемо кінзу, горіхи, часник. Видавлюємо туди сік лимона. Подрібнюємо інгредієнти до стану пасти – це буде заправка для салату. Переміщаємо її до овочів, а потім солимо й перемішуємо. Салат грузинський – готовий.
Варто зазначити, що дехто не може їсти кінзу. Це не причина відмовлятися від салату – можна замінити її на петрушку. Смак буде не зовсім такий, але все ще буде смачно.
Також до грузинського салату можна додати болгарський перець, листя салату і свіжий перець чилі.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Холодник з буряка на кефірі»
Головні новини України – ТУТ.