В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Грибний салат з яйцем». Салат з грибами та яйцем — це смачна страва, яка може бути як повсякденною, так і святковою.
Зазвичай для його приготування використовують печериці, які обсмажують з цибулею, варені яйця, твердий сир, зелень та майонез або іншу заправку.
Можна додати консервовану кукурудзу, копчене м’ясо, свіжі огірки або інші інгредієнти на ваш смак.
«Грибний салат з яйцем» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Печериці – 600 г
- Яйця курячі – 4 шт.
- Петрушка, пучок – 0,5 шт.
- Сир твердий – 200 г
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Квашені огірки – 3 шт.
- Майонез – 6 ст.л.
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування
1. Очистіть гриби від шкірки. Відваріть їх близько 10 хвилин у злегка підсоленій воді. Потім процідіть і відставте охолоджуватися. Коли гриби стануть м’якими, наріжте їх шматочками (товщиною 1см).
2. Наріжте кубиками квашені огірки і цибулю (одну маленьку або половину великої цибулини).
3. Твердий сир (може бути гауда або маасдам) спочатку наріжте пластинками, потім тонкими смужками.
4. Зваріть круто яйця і наріжте їх кубиками. Відкладіть одне яйце для прикрашання.
5. Додайте гриби, цибулю, яйця, огірок, сир і подрібнену петрушку. Акуратно все перемішайте з майонезом, солимо і викладаємо в салатниці.
6. Залишене яйце наріжте кружальцями або натріть на дрібній терці і прикрасьте салат.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат із запечених баклажанів з зеленню»
Головні новини України – ТУТ.