В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Перець, фарширований булгуром і грибами». Це чудова вегетаріанська основна страва. Підходить на обід, вечерю, як аперитив або закуска.
«Перець, фарширований булгуром і грибами» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Перець болгарський червоний – 4 шт.
- Булгур – 150 г
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Печериці – 150 г
- Сіль – 7 г
- Перець чорний мелений – 2 г
- Олія соняшникова – 40 мл
- Зелень – 30 г
Спосіб приготування
1. Закип’яти воду.
Булгур промий і залий крутим окропом на 15 хвилин, щоб розпарився.
Цибулю і моркву почисть, цибулю подрібни, а моркву натри крупно.
Гриби помий і дрібно наріж.
Зелень вимий.
Перці вимий і видали з них серцевини.
2. Нагрій сковорідку з олією, поклади цибулю та моркву. Смаж, помішуючи, до золотистості.
Потім додай гриби, посоли, поперчи і готуй, доки не випарується волога.
Додай до грибів пропарений булгур, посоли, поперчи і перемішай.
3. Нафаршируй перці, поклади в каструлю і влий склянку гарячої води.
Доведи до кипіння і тушкуй 25-30 хвилин. Подавай гарячими із зеленню.
Фарширувати зручно перціь будь-якого сорту і розміру. Щоправда, якщо їх стінки товсті, то час тушкування збільшується.
Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Ситний салат зі свіжих огірків»
Головні новини України – ТУТ.