У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Розсольник по-польськи з фаршем та рисом».
Основна родзинка і головна відмінність цієї страви – наявність огіркового маринаду.
Варіантів приготування розсольника дуже багато. Сьогодні розповідаємо, як приготувати огіркову зупу – польський варіант цього супу. Він вирізняється тим, що в його складі ви не знайдете перлової крупи. Але страва все одно виходить ситною, наваристою, густою та в міру кислою. Та й готувати її набагато швидше.
«Розсольник по-польськи з фаршем та рисом» – рецепт приготування
Інгредієнти
- 2,5 л бульйону (овочевого, грибного, м’ясного),
- 5 маринованих огірків (за смаком),
- 150 мл огіркового розсолу,
- 1 цибулина,
- 2 морквини,
- 1 ч. л. цукру,
- 5 картоплин,
- 300 г м’ясного фаршу,
- 150 г вареного рису,
- сіль за смаком,
- зелень кропу чи петрушки.
Спосіб приготування
1. Бульйон закип’ятити, додати нарізану кубиком картоплю, посолити за смаком. Варити до напівготовності картоплі.
2. Мариновані огірки нарізати півмісяцем. Покласти на сковорідку з олією і смажити, постійно помішуючи 3-5 хвилин.
3. Цибулю нарізати дрібним кубиком, одну морквину натерти на тертці.
4. Додати овочі у сковорідку з огірками та смажити з додаванням цукру 5 хвилин до м’якості.
5. Змішати окремо варений рис, м’ясний фарш та моркву, яка залишилася (теж натерти на тертці).
6. У бульйон із картоплею покласти суміш із фаршем та довести до кипіння, постійно перемішуючи. Додати підготовлену засмажку та влити маринад з огірків. Варити все разом 10 хвилин.
7. Готовому розсольнику дати настоятися 15-20 хвилин під кришкою. При подачі посипати рубаною зеленню.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Шоколадний пудинг» – англійський десерт
Головні новини України – ТУТ.