У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Шарлотка з яблуками» на сковороді. Цей десерт-пиріг походить з Франції і в перекладі означає «страва зі збитих яєць, цукру і молока».В Україні шарлотка стала популярною, імовірно, через Польщу або Австро-Угорщину.
Для приготування повітряної шарлотки не завжди потрібно вдаватися до випікання. Це можна зробити за допомогою сковорідки.
Шарлотка з яблуками на сковороді – рецепт
Інгредієнти:
(на 4 порціЇ):
- 2 – 3 яблука;
- 3 яйця;
- 150 грамів цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 120 грамів борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 20 грамів вершкового масла;
- 1 чайна ложка олії.
Приготування:
1. Наріжте скибочками яблука. Яйця збийте з цукром та ванільним цукром за допомогою міксера до густої, пишної маси – це займе приблизно 5 – 6 хвилин.
2. Просійте муку|борошно| і змішайте її з розпушувачем. Поступово додайте сухі інгредієнти до збитих яєць, перемішуючи до однорідності.
3. Сковороду з товстим дном ретельно змастіть вершковим та олією. Викладіть яблука, а зверху залийте тестом.
4. Накрийте кришкою сковороду і готуйте шарлотку на мінімальному вогні протягом 30 – 35 хвилин.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: шопський салат – національна страва Болгарії, аналог грецького
Головні новини України – ТУТ