У нашій традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірно смачної, при цьому простої у приготуванні страви, яка розлетиться вмить, не встигнувши охолонути. Ледачі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею тануть у роті, мають ніжний, ніби вершковий смак, їх хочеться їсти ще і ще. Але обережно, якщо ви на дієті!
Зараз в Україні вже сезон зеленої цибульки, тож рецепт особливо актуальний.
Ледачі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею – рецепт
Інгредієнти
- Кефір питний – 250 г
- Мука пшенична – 180 г
- Яйце куряче сире – 4 шт
- Цибуля зелена – 100 г
- Сіль кухонна харчова – чверть чайної ложки
- Сода харчова – половина чайної ложки
- Олія соняшникова 4 столові ложки (орієнтовно)
Спосіб приготування
- Зварити в круту три курячих яйця
- Розбити яйце, перемішати його з кефіром, додати муку, сіль і соду, гарно все перемішати. Тісто має вийти консистенції густої сметани
- Порізати дрібно варені яйця і цибулю, додати до тіста, перемішати
- Викладати тісто на розігріту сковороду з маслом ложкою, смажити до золотистої скоринки з обох боків.
Пиріжки найкраще смакують теплими. Їх гарно подавати зі сметаною. Але цілком можна обійтися і без неї
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Рулет в лаваші з яйцем і оселедцем» – дуже просто, не дорого і смачно