Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Крем-суп з баклажанів та сиру»

Рецепт дня: «Крем-суп з баклажанів та сиру»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Крем-суп з баклажанів та сиру».

Це вишуканий і незвичний варіант осіннього супу, який вразить навіть досвідчених гурманів. Запечені баклажани надають страві легкого димного аромату, а вершковий сир – ніжної текстури та глибокого смаку.

Суп особливо добре поєднується з хрусткими тостами або зеленю.

«Крем-суп з баклажанів та сиру» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Баклажани – 3 шт.
  • Молоко – 450 мл
  • Вода – 200 мл
  • Пелюстки мигдалю (за бажанням) – 4 ч.л.
  • Пармезан – 100 гр.
  • Чебрець – кілька гілочок за смаком
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Скибочки білого хліба – 4 тонких шматки
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт дня: «Крем-суп з баклажанів та сиру»

Спосіб приготування

1. Баклажани розрізати вздовж навпіл, надрізати навхрест, посолити та залишите на 5-7 хвилин. Промити під струменем холодної води та обсушити серветкою. На кожну половинку баклажана покласти гілочку чебрецю. Поставити баклажани до розігрітої до 220° духовки на 40-50 хвилин. Дістати, трохи охолодити. Зняти шкірку. Залишити у спокої.

2. Мигдаль (якщо використовуєте) обсмажити на сухій пательні кілька хвилин до золотистого кольору.

3. М’якоть баклажанів залити молоком та водою, додати тертий пармезан (залишити трохи для подачі). Поставити на середній вогонь, довести до кипіння та варити приблизно 5 хвилин.

4. Подрібнити усе разом блендером до однорідного стану. Посолити та поперчіть. Можна додатково перетерти суп через сито для ніжнішої консистенції.

5. Хліб підрум’янити з обох боків на сухій пательні або у тостері.

6. Розлити суп по тарілках, додати тертий пармезан та мигдалеві пластівці. Збризнути все оливковою олією та подавати разом з підсушеним хлібом.

Поради

Мигдаль можна замінити волоським горіхом. Частину баклажанів можна замінити цукіні, а також додати печені помідори та перці. Суп можна зробити легшим, замінивши молоко водою або овочевим бульйон. Такий варіант пасує вегетаріанцям. А можна навпаки, замінити молоко вершками, тоді смак буде більш насиченим.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Суп-пюре із печеного солодкого перцю»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо