В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій уівзі страву «Салат із запеченим буряком і гарбузом.
Цей корисний варіант страви містить у собі найкращі сезонні овочі, просту заправку та зелень. Салат виглядає яскраво та апетитно, має приємний аромат.
Страву можна подавати на святковий стіл, або просто вживати щодня.
«Салат із запеченим буряком і гарбузом» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Буряк – 3 шт.
- Гарбуз – 1 шт.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Кленовий сироп – 1 ч.л.
- Салат свіжий – 200 г
- Кмин – за смаком
- Паприка – за смаком
- Чорний перець мелений – за смком
- Сіль – за смаком
- Цибуля червона – 1 шт.
- Волоські горіхи – 1 жменя
Спосіб приготування
1. Вимийте гарбуз, розріжте його навпіл і видаліть насіння. Потім наріжте м’якоть кубиками.
2. Попередньо запечений буряк наріжте скибочками і покладіть їх у миску до гарбуза.
3. Змішайте олію з сиропом і приправте маринад спеціями. Залийте маринадом овочі в мисці та добре перемішайте. Викладіть буряк і гарбуз на деко, застелене папером для випічки, і запікайте при температурі 200 °C протягом 25 хвилин.
4. Тим часом готуємо салат і розкладаємо по тарілках. Чистимо цибулю та нарізаємо кільцями. Насіння або горіхи обсмажуємо на сковороді без жиру. Овочі ненадовго охолоджуємо в духовці, а потім викладаємо на салат. Зверху посипаємо кільцями цибулі та насінням і заправляємо салат невеликою кількістю олії або оцту за смаком.
Смачного!
Можлиіво. вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром»
Головні новини України – ТУТ.