В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Суп-пюре із печеного солодкого перцю».
Це ароматна та поживна перша страва з насиченим смаком. Основним інгредієнтом є солодкий перець, який після запікання набуває глибокого смаку. Страва містить багато вітамінів і добре поєднується з іншими овочами, спеціями та вершками.
Рецепт від Westwing.
«Суп-пюре із печеного солодкого перцю» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Овочевий бульйон – 500 мл
- Помідори – 6 шт.
- Перець червоний – 2 шт.
- Перець жовтий – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Петрушка – за смаком
- Цибуля – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Олія – 3 ст.л.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування
1. Розігрійте духовку до 200 градусів і викладіть в неї вимиті перець і помідори, полийте оливковою олією. Випікайте 25-30 хвилин.
2. Дістаньте з духовки та перекладіть у каструлю. Накрийте кришкою і відставте остигати.
3. Цибулю наріжте соломкою. Почистьте моркву і петрушку і наріжте їх на менші шматочки. Часник наріжте тонкими скибочками.
4. Розігрійте олію, що залишилася в каструлі. Обсмажте на ній цибулю до напівпрозорості. Додайте часник і смажте ще хвилину.
5. Додайте овочевий бульйон і доведіть до кипіння. Додайте моркву і петрушку. Варіть близько 20-25 хвилин
6. Смажений перець і помідори почистьте від шкірки і наріжте на дрібніші шматочки. Додайте в овочевий бульйон.
7. Варіть на середньому вогні близько 10 хвилин. Збийте суп до однорідності. Приправте сіллю і перцем.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат із запеченим буряком і гарбузом»