Квартири у Дніпрі нв Дім РІА

18
18

Рецепт дня: «Суп Харчо з волоськими горіхами»

Рецепт дня: «Суп Харчо з волоськими горіхами»

Сьогодні у нашій традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо до вашої уваги суп Харчо з волоськими горіхами. Це національна грузинська страва. Наваристий, густий і ситний суп. Смачний,  гострий, пряний і ароматний. Його люблять не тільки в Грузії, а й в Україні.

Інша назва Харчо грузинською мовою «дзерохис хорци харшот» означає яловичий суп. Характерною відмінною ознакою цієї страви від інших м’ясних супів є обов’язкове використання при готуванні яловичини, тклапі і тертих волоських горіхів. Ці три компоненти не можна замінити іншими або вилучити з рецепта страви. Дозволяється заміна тклапі свіжою аличею, гранатовим соком або помідорами чи томатною пастою. Що ми і зробили у нашому випадку.

Суп Харчо з волоськими горіхами – рецепт

Інгредієнти

  • Вода питна – 2 літри
  • Яловичина (м’якоть) – 0,5 кг
  • Рис круглий – 100 г,
  • Волоські горіхи – 4 столові ложки,
  • Томати – 300 г,
  • Томатна паста – 40 г,
  • Цибуля – дві великі голівки,
  • Морква – дві середні морквини,
  • Олія соняшникова – для смаження,
  • Часник – 3 зубчики,
  • Приправа хмелі-сунелі – 1 чайна ложка,
  • Перець чорний гострий мелений – до смаку,
  • Сіль – до смаку,
  • Свіжа зелень – пучок.

Як готувати суп Харчо

  • У киплячу воду опускаємо яловичину і варимо бульйон, додавши в цілому вигляді почищені цибулину і моркву.
  • Поки вариться бульйон, готуємо заправку. Другу цибулину дрібно ріжемо і підсмажуємо на олії. Додаємо терту моркву. Томати надрізаємо і занурюємо в окріп на декілька хвилин. Після цього легко знімаємо з них шкірку і дрібно ріжемо. Відправляємо до овочів. Додаємо томатну пасту. Тушкуємо на повільному вогні декілька хвилин після закипання.
  • Рис замочуємо у холодній воді.
  • Коли м’ясо зварилося, дістаємо його з бульйону і ріжемо на шматочки. Бульйон проціджуємо. Цибулю і моркву з нього теж дістаємо. Порізане м’ясо відправляємо назад до бульйону. Повертаємо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння. Солимо.
  • Рис добре промиваємо і відправляємо у бульйон. Варимо майже до повної готовності рису.
  • Після цього відправляємо у каструлю заправку. І хай суп ще трохи повариться. Буквально хвилин 5-7.
  • Тим часом дрібнимо волоські горіхи. Їх можна потерти, а можна дрібно порізати – тоді вони будуть відчуватися під час їжі. Це кому як подобається. Додаємо горіхи в суп.
  • Додаємо приправи, зелень і дрібно порізаний або пропущений через прес часник. Пробуємо на смак – можливо, потрібно додати трохи солі. Або цукру. Варимо ще буквально хвилину.
  • Знімаємо з вогню.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Цибулевий суп з грінками»

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу