В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Бейгли на сирному тісті».
Бейгли – це традиційні вироби з дріжджового тіста у формі кільця, які спочатку обварюють у киплячій воді, а потім запікають. Ця випічка походить з єврейської кухні Східної Європи і нині поширена в багатьох країнах. Бейгли їдять з різними начинками, такими як крем-сир, лосось, м’ясні продукти або овочі.
Зазвичай їх печуть до сніданку або перекусу. Потім їх розрізають вздовж і додають начинки.
Пропонуємо бейгли на сирному тісті – рецепт від фудблогерки Curly recipes.
«Бейгли на сирному тісті» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Сир кисломолочний – 360 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 120 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Для змащування та прикрашання
- Жовтки – 1 шт.
- Кунжут білий – 3 г

Спосіб приготування
1. Кисломолочний сир перетерти крізь сито (але можна просто трохи пом’яти виделкою).
Додати борошно, яйця, сіль і розпушувач. Замішати.
2. Тісто розділити на 4 частини, злегка змочити руки водою і сформувати 4 кульки. В кожній зробити дірочку, трохи розтягуючи (під час випікання бейгли ще підростуть).
Викласти на деко, застелене пергаментом.
Змастити жовтком та посипати кунжутом (можна білим та чорним).
3. Випікати при 180°С десь 25 хвилин.
Залишити готові бейгли, щоби повністю охолонули за кімнатної температури.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Рис з овочами на сковороді»





