У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Цибулевий суп з грінками».
Це густий, насичений суп з солодкуватим смаком цибулі. Класичний цибулевий суп готують з яловичого бульйону, цибулі, сиру і грінок.
Такий суп відомий і завдяки популярній в Голлівуді цибулевій дієті. Але для схуднення цибулевий суп готують не на яловичому бульйоні, а на овочевому, і не використовують сир.
«Цибулевий суп з грінками» – рецепт приготування
Інгредієнти
- вершкове масло — 80 г
- цибуля солодких сортів — 3 великі цибулини
- часник — 2 зубчики
- яловичий бульйон — 1,5 л
- коньяк — 50 г
- лавровий лист — 1 шт.
- чебрець свіжий — 2 ст. л.
- сіль та свіжомелений чорний перець
- багет — половина чи третина
- тертий сир – 120 г
Спосіб приготування
1. Наріжте тонкими кільцями цибулю і подрібніть часник.
2. Розтопіть вершкове масло|мастило| на середньому вогні. Додайте цибулю і пасеруйте, поки вона не стане м’якою, близько 5 хвилин. Зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте готувати, поки вона не стане золотистою та карамелізованою, від 15 до 20 хвилин. Стежте, щоб цибуля не пригоріла. Додайте часник.
3. Перекладіть суміш у каструлю і додайте бульйон, коньяк, лавровий лист і чебрець. Варіть суп щонайменше годину, а краще довше.
4. Приправте суп сіллю та перцем.
5. Розігрійте жаровню у духовці. Розлийте суп по тарілках, придатних для використання в духовці, і покладіть у кожну по 2 скибочки багету.
6. Зверху на багет викладіть тертий сир.
7.Запікайте суп, доки сир не розплавиться і не підрум’яниться, від 2 до 3 хвилин.
Смачного!
Ще новини України: Рецепт дня: Полтавські галушки з медом та родзинками
Головні новини України – ТУТ.