У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Тушкована капуста». Її можна готувати у звичайний день як закуску з грибами або м’ясом.
Страва буде доречна на будь-якому столі, також вона підійде тим, хто дотримується посту або стежить за фігурою.
«Тушкована капуста» – рецепт приготування
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 1 кг
- морква – 200 г
- цибуля ріпчаста – 200 г
- часник – 4 зубчики
- томатна паста – 1 ст. л.
- насіння кмину (за бажанням) – 1 ч. л.
- порошок солодкої паприки (у мене копчена) – 1/3 ст. л.
- лавровий лист – 1-2 шт.
- зелень кропу і петрушки
- вода – 70 мл
- олія соняшникова рафінована (для смаження) – 70 мл
- сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування
1. Ріпчасту цибулю нарізати чвертькільцями. Моркву нарізати соломкою. На великій сковороді або в каструлі розігріти соняшникову рафіновану олію. Викласти цибулю та моркву. На середньому вогні смажити 10 хв., періодично помішуючи.
2. Часник нарізати дрібною соломкою, додати до моркви з цибулею. Посолити.
3. За бажанням додати кмин. Смажити 1 хв.
4. Додати томатну пасту. Смажити 3 хв.
5. Всипати порошок солодкої паприки. Додати половину заздалегідь нашаткованої білокачанної капусти.
6. Перемішати, посолити. Додати решту капусти, влити воду.
7. Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 30-40 хв до бажаної готовності. Під час тушкування капусту 3-4 рази перемішати.
8. Додати чорний мелений перець, подрібнену зелень петрушки та кропу і лавровий лист.
9. Перемішати, тушкувати під кришкою ще 5 хв. Тушкована капуста готова.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Уха класична»
Головні новини України – ТУТ.