Квартири у Дніпрі нв Дім РІА

30
30

Рецепт дня: «Тушкована капуста»

тушкована капуста

У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Тушкована капуста». Її можна готувати у звичайний день як закуску з грибами або м’ясом.

Страва буде доречна на будь-якому столі, також вона підійде тим, хто дотримується посту або стежить за фігурою.

«Тушкована капуста» – рецепт приготування

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 1 кг
  • морква – 200 г
  • цибуля ріпчаста – 200 г
  • часник – 4 зубчики
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • насіння кмину (за бажанням) – 1 ч. л.
  • порошок солодкої паприки (у мене копчена) – 1/3 ст. л.
  • лавровий лист – 1-2 шт.
  • зелень кропу і петрушки
  • вода – 70 мл
  • олія соняшникова рафінована (для смаження) – 70 мл
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком

Рецепт дня: «Тушкована капуста»

Спосіб приготування

1. Ріпчасту цибулю нарізати чвертькільцями. Моркву нарізати соломкою. На великій сковороді або в каструлі розігріти соняшникову рафіновану олію. Викласти цибулю та моркву. На середньому вогні смажити 10 хв., періодично помішуючи.

2. Часник нарізати дрібною соломкою, додати до моркви з цибулею. Посолити.

3. За бажанням додати кмин. Смажити 1 хв.

4. Додати томатну пасту. Смажити 3 хв.

5. Всипати порошок солодкої паприки. Додати половину заздалегідь нашаткованої білокачанної капусти.

6. Перемішати, посолити. Додати решту капусти, влити воду.

7. Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 30-40 хв до бажаної готовності. Під час тушкування капусту 3-4 рази перемішати.

8. Додати чорний мелений перець, подрібнену зелень петрушки та кропу і лавровий лист.

9. Перемішати, тушкувати під кришкою ще 5 хв. Тушкована капуста готова.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Уха класична»

Головні новини України – ТУТ.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу